jueves, 23 de enero de 2014

Revelació

La dona s'ha llevat d'hora tot i que no té res per complir en un horari determinat. S'ha preparat el suc de taronges mentre prenia consciència d'aquell neguit amb què s'ha aixecat i que no era cap dolor que pogués fer marxar amb un analgèsic. Ha torrat el pa, ha escalfat la infusió i ha pres l'esmorzar fent un sudoku i seguint de reüll les notícies de la tele.
Mentre recollia la tassa i el plat de l'esmorzar ha continuat el neguit innombrable. Allà seguia, sense que la dona que s'ha llevat d'hora el pogués anomenar. Era concret, el neguit, però si la dona l'hagués hagut d'explicar no hauria sabut què dir-ne, d'ell.
I el neguit innombrable començava a crèixer precisament pel fet de que no sabia posar-li nom. I també pel fet de que la dona ha començat a pensar que com més anés el dia sense dir-li per un nom a aquell neguit, més creixeria el neguit i ha començat a estendre la bugada que havia fet la rentadora més interessada a descobrir què coi li passava perquè deixés de passar-li que en posar  la roba com diu la convenció que s'ha de posar la roba quan s'estén i ha anat a pentinar-se perquè cal pentinar-se abans de sortir de casa i ella ha de marxar ara tot i que el que ha de fer ho pot deixar per més tard.
Es fa la clenxa i busca un clip i utilitza l'assecador i un raspall per no sortir de casa mal pentinada i de sobte sent una mena de cuc de llum que li va rossegant des del centre del cervell i que avança, incansable, fins que esclata darrere del seu front. Indolor.
I aleshores, arriba la revelació i la dona es perdona dues coses: primer, que ahir va frenar en sec i va canviar el sentit de la marxa en mig del carrer, empesa pel terrible rebuig que li va provocar veure un noi jove que es mou en cadira de rodes plantar-se davant de la porta d'un centre comercial per intentar vendre cupons. Després, es perdona també que encara  no ha canviat de banc.